Aerobika


Imate samo eno telo. Zberite pogum in se nam pridružite pri skupinski vadbi - aerobiki! Vabimo vas k vadbi step izziv, TNZ, metabolični trening in vadbi zlata leta.


Step izziv

Step izziv je visoko intenzivna vadba primerna za vse starosti. Vsebuje plesno aerobne elemente na stepu, kjer boste uživali v neskončnih kombinacijah.

 

Step aerobika krepi mišice nog, rok in zadnjice ter izboljšanja motorične in koordinacijske sposobnosti. Prav tako pozitivno vpliva na razvoj srčno-žilnega in dihalnega sistema.

Je vadba, pri kateri uporabljamo stopničko (steper), na katero stopamo in z nje sestopamo z izvajanjem različnih gibalnih struktur. Višino stopničke prilagajamo glede na znanje, izkušnje, intenzivnost vadbe in telesno višino vadečih. Za popestritev in otežitev vadbe uporabljamo tudi različne rekvizite.


TNZ

TNZ pozitivno vpliva na oblikovanje postave (trupa, nog in zadnjice) in povečanje mišičnega tonusa. Vadba pomaga zmanjševati odvečne maščobne obloge in odvečno težo. Izboljša telesno držo ter pomaga pri oblikovanju samopodobe.

TNZ je vadba, pri kateri oblikujemo najbolj kritične dele telesa: trebuh, noge in zadnjico. V uvodnem delu vadbe telo pripravimo na napore. Glavni del vadbene enote je sestavljen iz aerobnega dela (lahko tudi na stopnički). Sledijo krepilne vaje za trebuh, noge in zadnjico. Obremenitev povečujemo z uporabo različnih pripomočkov (elastike z ročaji, velike in male žoge, palice, uteži). Vadbo zaključimo z raztezanjem in sproščanjem.


Metabolični trening

Metabolični trening je visoko intenzivna vadba. Če je vaš cilj pridobiti mišični tonus ter izgubiti nekaj odvečne maščobne mase je to prava vadba za vas.

Vadba je sestavljena iz kompleksnih vaj (sodeluje več mišičnih skupin hkrati, zato za izvedbo potrebujemo več energije in porabimo več kalorij) in kratkih počitkov med njimi. Med izvajanjem vaje dajemo vse od sebe (na primer 45 sekund), nato si privoščimo kratek počitek (15 sekund), med katerim se telo ne more popolnoma regenerirati. Uporabljamo različne rekvizite kot so uzeži, žoge, obroči, TRX trakovi,...

Metabolični trening pozitivno vpliva na srčno-žilno kapaciteto, hormonski odziv in visoko energetsko porabo v kratkem času.


Zlata leta

Vadba je namenjena vsem, ki si želijo izboljšati kvaliteto življenja in upočasniti znake staranja. Vadba za starejše ohranja vzdržljivost, koordinacijo, ravnotežje, gibljivost, vzdržljivost v moči in dobro telesno držo. Krepi imunski sistem in pozitivno vpliva na srčno-žilne in dihalne sposobnosti. Vadba prav tako pozitivno vpliva na dobro počutje ter pripomore k blažitvi ali preprečevanju simptomov bolezni povezanih s starostjo.
 
 

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.